Bijbel voor tienermeiden

0
141
Veel christelijke tienermeiden willen graag elke dag bijbellezen, maar vaak lukt dat niet: ze vinden de Bijbel ingewikkeld en ze hebben het druk. Dat blijkt uit een enquête van Huis van Belle. Op 18 mei verschijnt de ‘Belle Bijbel’, een gezamenlijke uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en Huis van Belle.

Volgens de enquête vindt 67 procent van de meiden het lastig om in de Bijbel te lezen, terwijl ze het wel zouden willen. Eline Hoogenboom, directeur Stichting Huis van Belle: ‘Wij willen meiden bemoedigen en ze helpen bij het vinden van hun identiteit in God. Het liefst doen we dat met de Bijbel zelf. De ‘Belle Bijbel’ – de eerste echte meidenbijbel in ons land – laat hen ontdekken wat God te zeggen heeft over onderwerpen die zij belangrijk vinden. We zijn heel blij dat we samen met het NBG dit mooie cadeau aan tienermeiden kunnen geven.’

Belle Bijbel
De ‘Belle Bijbel’ is een speciale Bijbel in Gewone Taal voor meiden die zich herkennen in Huis van Belle. ‘Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik als exchange student in Amerika een jongerenbijbel cadeau van mijn gastouders. Dat vond ik toen een raar cadeau’, zegt NBG-bijbelwetenschapper Anne-Mareike Schol-Wetter. ‘Toch ging ik erin lezen en tot mijn verrassing raakte de tekst me en kwam de Bijbel voor het eerst dichtbij. Daarom heb ik met plezier meegewerkt aan deze uitgave. Vrouwen en meiden spelen in veel bijbelverhalen een belangrijke rol. Mirjam bijvoorbeeld zorgde dat het goed kwam met haar broertje Mozes en liet door te dansen en te zingen zien dat ze blij was met God. Zo ontdekken  tienermeiden dat de Bijbel ook over hen gaat.’

Zelfbeeld
De ‘Belle Bijbel’ maakt meiden van 12-17 jaar wegwijs in de Bijbel. Er is veel aandacht voor thema’s die hen op die leeftijd bezig houden: Basics, Be, Beauty, Believe, Bible en Body. Ook worden ze op weg geholpen om te leren bijbellezen, via leesroosters, quizjes, quotes, profielen van meisjes van hun leeftijd uit de Bijbel en bezinningsvragen. Bij Body bijvoorbeeld krijgen ze de vraag hoe ze naar zichzelf en anderen kijken en wat de Bijbel daarover zegt.

De ‘Belle Bijbel’ bevat 100 themapagina’s in kleur, kost € 29,50 en is vanaf 18 mei verkrijgbaar in de boekhandel en de webshops van NBG en Huis van Belle.