Bijbellezen wordt ‘leuk’ met Samenleesbijbel

0
143
De Bijbel in Gewone Taal met 500 extra pagina’s voor kinderen

De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina’s extra materiaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit materiaal helpt kinderen en hun (groot)ouders samen de Bijbel te lezen en erover door te praten. Daarmee voorziet het in een grote behoefte.

De ideeën over geloofsopvoeding zijn veranderd: ouders van nu willen op een meer gelijkwaardige manier met hun kind over de Bijbel praten. De meer dan duizend gespreksvragen in de Samenleesbijbel helpen daarbij. Aan de hand van de vele weetjes, doe-opdrachten en illustraties die direct bij het bijbelverhaal geplaatst zijn ontdekken kinderen zelf waar de bijbelverhalen over gaan. Al het extra materiaal houdt rekening met verschillen in kennis(niveau), leervoorkeuren en de leeftijd van kinderen. De Samenleesbijbel bevat ook 32 themapagina’s en een cd met 40 nieuwe liedjes.

(Groot)ouders vinden het belangrijk om de Bijbel door te geven aan hun (klein)kinderen, maar weten niet precies hoe ze dat moeten doen. ‘De stap tussen de kinderbijbel en de gewone bijbel ontbrak nog’, vertelt Rieuwerd Buitenwerf, algemeen directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap. En die stap konden wij nu maken, omdat er met de Bijbel in Gewone Taal een vertaling beschikbaar is die duidelijk is voor iedereen.’ Theologen en pedagogen hebben samengewerkt aan de Samenleesbijbel en veel gezinnen hebben het materiaal uitgeprobeerd. Buitenwerf: ‘Uit de reacties van ouders en kinderen blijkt: het werkt echt! Ik ben blij dat de Samenleesbijbel er is, zodat ieder kind nu zelf de Bijbel kan ontdekken.’
 
De Samenleesbijbel is vanaf 15 september overal verkrijgbaar voor € 59,95. De Samenleesbijbel is bedacht en gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap. Uitgeverij Royal Jongbloed en JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) werkten eraan mee.
 
Op www.samenleesbijbel.nl is een animatie beschikbaar waarin het gebruik van de Samenleesbijbel wordt uitgelegd.
 
De Samenleesbijbel in het kort
· de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal
· 3 routes door de Bijbel op verschillende niveaus, verdeeld in 425 stappen
· meer dan 1.000 gespreksvragen bij de bijbeltekst
· honderden ‘weetjes’, doe-opdrachten, puzzels en spellen
· meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto’s, landkaarten
· 32 themapagina’s
· 40 nieuwe liedjes (inclusief cd)
· omvang ca. 2.200 blz.