Biografie ‘Goed Genoeg’ over het leven van ex-drugscrimineel Johan Toet

0
217
Op woensdag 19 december 2018 verschijnt de biografie ‘Goed Genoeg’ van de Haagse Johan Toet. Met het opschrijven van zijn levensverhaal wil de voormalig drugscrimineel laten zien dat iedereen goed genoeg is, ongeacht afkomst of verleden. Het boek bevat 240 pagina’s en wordt uitgegeven door stichting One in Him Foundation, een christelijke organisatie die zich inzet voor onder andere de armen in Brazilië.

Het boek beschrijft het leven van Toet en hoe hij, door een bovennatuurlijke ontmoeting in zijn cel, God vond. Het levensmotto van Toet is Pay it Forward: je ontvangt iets moois en geeft het door. Dat doet hij met spreekbeurten waarin hij zijn levensverhaal vertelt, maar nu ook door middel van dit boek. Toet: “Ik ben veertien jaar geleden in de gevangenis tot geloof gekomen en na tien jaar detentie vrijgekomen om God te gaan dienen. Mijn heftige levensverhaal heb ik opgetekend met als doel anderen te vertellen over Gods liefde en genade.”

Vanaf het eerste hoofdstuk word je direct meegenomen in een meeslepend verhaal dat mensenlevens heeft veranderd en nog steeds verandert. Zo hoorde een zakenvrouw tijdens een bijeenkomst Toet spreken. Zijn verhaal raakte haar dusdanig dat ze de Bijbel op een andere manier is gaan lezen. Ze zegt hierover: “Ik was diep onder de indruk van de enorme kennis die Johan heeft over de Bijbel en hoe hij met passie vertelt over Gods liefde.” Ook bestelde ze recentelijk een aantal boeken om deze met Kerstmis cadeau te doen.

De stichting doet op basis van het ‘Geef het door-principe’ een beroep op alle christenen in Nederland om een aantal boeken te bestellen om deze cadeau te geven aan mensen in hun omgeving die op zoek zijn naar hoop. “Hiermee steun je in de decembermaand én een goed doel én maak je mensen blij met een spannend boek met inhoud. Het boek laat zien dat God door de dikste muur van een cel heen kan dringen om een mensenhart aan te raken met Zijn liefde”, aldus de stichting.

Het boek is te bestellen via de website van de stichting: www.oneinhimfoundation.com

Foto: Ruben Timman – www.nowords.nl