Groen perspectief op de Bijbel

0
91
Bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is het boek ‘Maak je bijbel groen’ verschenen. Samen met een workshop en een bijbelleesplan geeft dit boek zicht op wat de Bijbel te zeggen heeft over duurzaamheid.

‘Maak je bijbel groen’ geeft lezers een groen perspectief op de Bijbel. Verdiepende artikelen, inspirerende portretten en praktische opdrachten helpen je om te ontdekken wat de Bijbel te zeggen heeft over duurzaamheid’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. Met de bijgeleverde groene markeerstift kun je onderstrepen welke teksten je opvallen over de zorg voor de aarde. ‘Maak je Bijbel groen’ bevat bovendien natuurfoto’s, bijbelstudiemateriaal en een lijst van groene bijbelteksten. De inhoud van het boek is ontleend aan de eerder verschenen ‘Groene Bijbel’.

‘Op groene voet’
Gekoppeld aan het boek verschijnt binnenkort ook de toolkit ‘Op groene voet’. Daarin zit onder meer een handleiding met twee formats voor een groene wandeling en workshop. Zo kunnen mensen ook in groepsverband aan de slag met de Bijbel, natuur en duurzaamheid, indien gewenst onder leiding van een getrainde gids van het NBG.

Groen leesplan
Er is ook een digitaal bijbelleesplan beschikbaar met 21 bijbelteksten over duurzaamheid. Wie hierop intekent via debijbel.nl krijgt drie weken lang elke dag een aflevering in z’n mailbox.

‘Maak je bijbel groen’ is voor € 16,95 verkrijgbaar in de boekhandel en via shop.bijbelgenootschap.nl. Voor meer info over de toolkit met wandeling en workshop zie debijbel.nl/opgroenevoet.