JC – het boek, de expositie en de app

0
202
Op 15 november, om 10.30 uur, wordt het eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers, een van de medewerkers van het boek. Tevens openen we dan de bijbehorende ‘reizende’ expositie.

Het boek
Wat is JC? JC is een prachtig koffietafelboek waarin de uitspraken van Jezus op een unieke manier uitgelicht worden. Tientallen prominenten, zoals Gert-Jan Segers, Joram Kaat, Jan-Willem Roodbeen, Nienke Westerbeek en Wilma Veen hebben meegedacht over het beeld dat ze voor zich zagen bij de uitspraken van Jezus. Aan de hand van die beschrijvingen is dit boek tot stand gekomen.

Een boek over Jezus. Het zoveelste?
Ja en nee. Ja, dit boek bevat 150 uitspraken van Jezus. Maar nee, het is niet het zoveelste boek, want in JC gebeurt iets heel anders. Er wordt veel over Jezus geschreven, gepreekt, en gediscussieerd, maar zelf sprak hij graag in gelijkenissen, in verhalen die tot leven brachten wat hij te zeggen had.
In JC doen we iets vergelijkbaars. We geven beelden aan 150 uitspraken van Jezus. We bieden geen bijbelstudie aan, geen uitleg, geen theologie, maar we hopen wel dat het gekozen beeld de lezer en kijker kan helpen zich de uitspraak van Jezus ‘eigen’ te maken.
En om de gedachten van de lezer te prikkelen en hem verder te inspireren, kan ook de app gebruikt worden: scan de pagina en ontdek meer over de overwegingen van de persoon die de foto koos.

We hopen dat deze JC, dit project waarbij beeld en woord zo mooi samenkomen, net als ons eerdere project de Ps. (rondom de 150 Psalmen), veel mensen mag helpen in hun dagelijkse tijd met de Bijbel. In Duitsland heeft de Ps. al een groot publiek bereikt, en we hopen dat dit met de JC niet anders zal zijn. Ook in Frankrijk zal de Ps. binnenkort verschijnen.

De app
Het bijzondere aan deze opvolger van Ps. is de digitale connectie die de lezer helpt dieper na te denken over uitspraken van Jezus. Iedere afbeelding is te scannen met de mobiele app Jesus.net. Men komt dan op een pagina terecht waar een ‘Bekende christen’ iets deelt over waarom deze afbeelding bij deze uitspraak gekozen is. Ook is er de mogelijkheid de uitspraak in bijbelse context te lezen en een vervolgstap te maken in de vorm van een cursus, e-mailserie of het bekijken van een mooie video.

Uitgeverij: Vuurbaak
De samenstellers: Marco Boers, Jan-Willem Bosman en Peter van Dijk
Prijs: € 29,95
ISBN: 9789058041425
Omvang: 308 pagina’s
Uitvoering: gebonden