Jij bent mooi

0
84

‘Jij bent mooi’ is opgedeeld in 50 korte hoofdstukken die allemaal een kleine ‘christelijke’ boodschap hebben en een tip/verwerkingsopdracht, tips om te ontdekken hoe waardevol je bent en hoe veel God van je houdt. Enkele tips zijn: Koop een agenda voor je stille tijd, leer hoe je een rubix-kubus oplost, bekijk je droomhuis op funda.nl, bedenk waar je als kind blij van werd, doe een half uur helemaal niks.

Het boek is geschreven door een jongvolwassen vrouw en sluit daardoor helemaal aan bij tienermeiden die God serieus willen nemen in hun leven. De schrijfstijl is vlot en helemaal in de spreektaal van tieners. Het boek doet aan als een christelijke glossy, maar dan in boekvorm. Het is een boek waarbij je als meid lekker onderuitgezakt in een stoel gaat zitten met een fleeceplaid en een beker warme chocolademelk terwijl je heerlijk ideeën opdoet die je samen met je vriendinnen, je familie of in je eentje zou kunnen doen. En terwijl je als tienermeid dit boek leest en met de tips aan de slag gaat, leer je genieten van jezelf en de mensen om je heen.

Dit boek is niet bedoeld om serieuze dogmatische standpunten aan tienermeiden uit te leggen, maar meer om te leren dat je van God mag zijn zoals je bent en dat je goed bent zoals je bent en dat je mag genieten van het leven. Het maakt het christen-zijn als een ontspannen levensstijl. Leuk boek!

Jij bent mooi, 50 tips om te ervaren hoe waardevol je bent
Eline Visscher
Uitgeverij Buijten en Schipperheijn Motief
208 pagina’s, paperback
ISBN 9789058819239
€ 14,95