Roman over de jonge staat Israël

0
65

Ter gelegenheid van de viering van 70 jaar Israël verschijnt de roman Ik zal verborgen zijn van Eline Rosenhart in een nieuwe editie.

De 12-jarige Hadassah vlucht met haar Joodse familie na de Kristallnacht van Hamburg naar Amsterdam. Wanneer de nazi’s ook Nederland bezetten, sluit Hadassah zich aan bij het verzet. Op het nippertje overleeft ze kamp Ravensbrück, maar zelfs na de bevrijding is haar strijd nog niet gestreden: samen met honderden andere Joden reist ze per boot naar Brits mandaatgebied om gezamenlijk hun nieuwe land op te bouwen – en te verdedigen.

Klik hier om dit boek te bestellen!

Het parallelverhaal gaat over Hadassahs naamgenote – beter bekend als koningin Esther – die leefde in de tijd van het Perzische Rijk. Ook zij werd meegesleurd in een reeks gebeurtenissen die ze nooit had kunnen voorzien en waagde uiteindelijk haar leven om haar volk te redden. De auteur belicht in deze roman ook de rol van het Nederlandse Rode Kruis na de Tweede Wereldoorlog.

‘Indrukwekkend en ontroerend! Een boek dat je doet nadenken over heldendom, verraad en verlies. Dit boek is zeker vijf sterren waard!’ – Hebban.nl

Over de auteur
ELINE ROSENHART studeert aan de Universiteit van Tel Aviv. Op 16-jarige leeftijd debuteerde ze met de Young Adult-roman