Troostpleister

0
246

Op 13 maart 2018 verscheen bij Uitgeverij Boekencentrum Troostpleister van Joke Verweerd, een troostvol boek bij verlies en afscheid.  Het boek werd gepresenteerd tijdens een mooie bijeenkomst in de Wilhelminakerk te Haarlem.

Klik hier om dit boek online te bestellen!

In 2017 verloor Joke Verweerd haar echtge­noot na een lang huwelijk. In Troostpleister verwoordt ze wat het betekent om een geliefd mens los te laten en hoe rauw rouw is. Hoe je met elkaar toeleeft naar het afscheid en ervoor zorgt dat gezegd is wat gezegd moet worden.

De auteur gaat ook eerlijk in op haar worsteling met de vraag of verdriet van een vijand een vriend kan worden. Haar conclusie is dat vertrouwen de weg van rouw en gemis begaanbaar maakt. Dan blijft er zo veel over om dankbaar voor te zijn.

In dit fraai vormgegeven boek zijn naast veelzeggende foto’s van Rianne den Bok ook gedichten en een aantal voorbeeldteksten voor woorden van afscheid opgenomen. De meeste gedichten zijn bovendien door de auteur ingesproken en voorzien van passende achtergrondmuziek door Frank Baggerman. Dankzij de QR-codes achter in het boek zijn de ingelezen gedichten terug te vinden op internet.

Joke Verweerd (1954) is auteur van succesvolle romans onder andere Retour Rantepao en Vogelvlucht en waardevolle geschenkboeken zoals Toeval bestaat niet en Wakker worden in het licht. Troostpleister is het verhaal van een ervaringsdeskundige.

Troostpleister
Joke Verweerd
gebonden
112 blz.
€ 12,99