60.000 bij evangelisatie campagne Luis Palau in NY – met video

0
108
Afgelopen zaterdag kwamen, ondanks de hitte, zo’n 60.000 mensen naar het Central park in New York om de tachtigjarige evangelist Luis Palau te horen. Het was de grootste christelijke bijeenkomst in het park sinds 14 jaar. Het laatste christelijke event daar werd georganiseerd door Billy Graham in 1991. Toen kwamen er zo’n 250.000 mensen.

De campagne met de naam City Fest duurde maar liefst zes uur en werd geopend door Bill de Blasio, burgemeester van New York. Bekende sportmensen gaven hun getuigenis.

Vrijdagavond werd in Times Square in het hartje van New York, een groot concert georganiseerd onder het thema ‘de boodschap in muziek’. Toby Mac, een van de deelnemers zei: Een opwekking zonder muziek bestaat niet.

Het team van Luis Palau werkte drie jaar een voorbereidingen van de campagne. Het lukte hen om 1700 plaatselijke kerken te activeren om mee te doen. City Fest was echter veel meer dan een toespraak in het park. De kerken organiseerden veel eigen bijeenkomsten, verdeelden voedsel onder de armen en jonge mensen hielpen de stad schoon te maken.

Luis Palau werd in 1934 in Buenos Aires in Argentinië geboren. Op twaalfjarige leeftijd gaf hij zijn leven aan Jezus. Na zijn studie aan een christelijke internaat werkte hij in een bank. In 1950 hoorde hij Billy Graham via de radio en zocht contact met hem. In 1970 was hij Spaanse vertaler tijdens een campagne van Billy Graham, die hem later (ook financieel) op weg hielp om zijn eigen bediening op te zetten. Sinds die tijd heeft Luis Palau op alle continenten grote campagnes gehouden. Ook in Nederland organiseerde hij in de jaren tachtig in het kader van de ‘er is hoop’ campagne enkele bijeenkomsten.