Amerikaanse dominee noemt Clinton ‘onze vijand’

0
83
Een gebed van de tv evangelist Mark Burns (foto) uit Easley (South Carolina) op de conventie van republikeinen in Cleveland wordt bekritiseerd. Tijdens die conventie is de multimiljardair Donald Trump officieel benoemd als presidentskandidaat van de republikeinse partij.

Burns noemde de democratische presidentskandidaat Hillary Clinton in een gebed ‘onze vijand’ en vroeg God de republikeinen te helpen haar te verslaan. Verder, bad hij: “Heer, we zijn zo dankbaar voor het leven van Donald Trump; dat U hem leidt en de woorden geeft om eenheid te brengen in onze partij en ons land.” Trump gelooft in Jezus Christus, aldus Burns. Ook vroeg hij God Trump de kracht en de macht te geven om de volgende president te worden.

Het online tijdschrift ‘The Federalist’ noemde dat gebed verschrikkelijk. Niemand kan in dit geval Gods wil kennen. De blogger Shane Vander Hart schreef in een artikel voor de Internet-krant ‘Christian Post’ uit Washington, dat gebeden nooit partijdig mogen zijn. Het gebed van Burns is een duidelijk voorbeeld van hoe geloof door politiek pervers kan worden. Het is ook verkeerd een politicus als vijand te bestempelen. Onder verwijzing naar Efeziërs 6,12 is hij van mening dat de vijanden van de christenen niet uit ‘ vlees en bloed zijn.