Christen strijdster voor huwelijk nu gescheiden

0
165
De populaire predikster Lysa TerKeurst heeft via haar organisatie Proverbs 31 Ministries vrouwen altijd aangemoedigd te strijden voor hun huwelijk, maar gaat nu zelf na 25 jaar scheiden. De laatste jaren vormden de moeilijkste strijd van haar leven om haar huwelijk te redden, zegt ze.

“Ik geloof van mijn man Art te kunnen houden en hem te vergeven, maar zijn absolute weigering ontrouw te beëindigen bracht mij tot de moeilijkste beslissing van mijn leven. Na veel gebed en gesprekken met wijze, Bijbelvaste mensen heb ik geconstateerd dat Art ons huwelijk heeft verlaten. Toch heeft de Heer mij getrouw geholpen bij elke stap op deze heel moeilijke weg en heeft mij nu ervan verzekerd dat ik alles heb gedaan wat ik kon”, schreef TerKeurst.

Volgens haar is haar echtgenoot haar vele malen ontrouw geweest en heeft hij gelogen tegen zijn gezin. Het paar probeerde anderhalf jaar intensieve therapie, maat TerKeurst zegt dat haar man herstel van hun huwelijk weigert.

Zij werd bekend als president van haar organisatie, die in 1992 werd gesticht en als auteur van bestsellers. Zij neemt nu even rust, maar wil daarna doorgaan met haar spreekbeurten en bediening. “Veel mensen denken dat Proverbs 31 een plaatje van een perfecte vrouw laat zien, maar de Proverbs 31 vrouw is in wezen iemand die de Heer zoekt in alles en op Hem vertrouwt bij alles in haar leven”, zegt ze. “Onze missie is vrouwen te ontmoeten waar zij werkelijk zijn. Tegenslagen ervaren wij allemaal, maar wij mogen Gods Woord onderzoeken. Wij zijn gewoon een groep vrij gekochte vrouwen, die ‘ja’ gezegd hebben tegen God en Hij doet de rest.”

Terwijl sommige christenen kritiek hebben op haar beslissing, prijzen anderen haar vrijmoedigheid. Naghmeh Panahi, voormalige echtgenote van pastor Saeed Abedini, steunt TerKeurst.

Zie ook het artikel ‘Mag een christen scheiden?