Franklin Graham niet eens met paus Franciscus

0
103
De uitspraak van paus Franciscus dat er momenteel geen oorlog van religies is, stootte op weerstand bij de evangelist Franklin Graham, de voorzitter van de Billy Graham organisatie en ‘Samaritan’s Purse’.

Op zijn vlucht naar de wereldjongerendag in Krakau (Polen), heeft paus Franciscus gezegd dat de wereld weliswaar in een staat van oorlog is, maar dat het niet gaat om een oorlog tussen religies, omdat alle religies vrede willen. Volgens de paus is het “Een oorlog van belangen, een oorlog om geld, en een oorlog om natuurlijke hulpbronnen”.

Graham ziet echter de reden voor het toenemende geweld in Europa, Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten wel degelijk in religie, en in het bijzonder door toedoen van de islam. De islamisten volgen de leer van de Koran. Zij roepen op tot de vernietiging van de ‘ongelovigen’ en doden in naam van hun religie, schrijft Graham op zijn facebook site.

Hij waarschuwde er ook tegen tienduizenden moslim vluchtelingen toe te laten tot de Verenigde Staten. Dit kan leiden tot aanvallen op christenen. Hij verwees naar de moord op de 85 jarige priester in de Noord-Franse stad Saint-Étienne-du-Rouvray op 26 juli. “Als er niets wordt gedaan, is het slechts een kwestie van tijd totdat er een vergelijkbare islamitische terroristische aanslag plaatsvindt in de Verenigde Staten” aldus Graham.