Gift immigrantenhulp kerk van dochter Trump

0
145
Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, heeft $ 50.000 gegeven voor het emigrantenprogramma van de Prestonwood Baptist Church in Texas. Voorganger Jack Graham bedankte haar zondag. De kerk helpt vooral kinderen van immigranten. Via een tweet kwam Ivanka Trump met Graham in contact.

“Ik heb haar een paar keer ontmoet in de afgelopen jaar en ben onder de indruk van haar goedheid voor en zorg voor noodlijdenden” zei de predikant. “Het is dus niet verbazingwekkend dat zijn die gezinnen wil helpen. Maar ik verwachtte na die eenvoudige tweet niet meer van haar te horen.”

De gift waarover hij sprak kwam overigens voordat haar vader besloot toch maar gezinnen bij elkaar te houden en kinderen niet van ouders te scheiden bij gedwongen uitzetting. Graham zei zondag diverse detentiecentra bij de grens te willen bezoeken en daar begin juli een evenement voor kinderen te organiseren. Volgens hem hebben de kinderen vooral iemand nodig die hen hoop geeft.

Graham vertelde van zijn plannen tot ondersteuning van kinderen en uit alle delen van de VS kwamen daarop enthousiaste berichten van christenen en kerken die wilden participeren en de reactie van Prestonwood op de plannen van Trump met immigranten. “We hoeven niet op onze politici te wachten om te helpen”, zegt hij. “Ik ben er trots op een Gemeente te dienen die weet van liefde en zorg voor de gemeenschap, ons land en de wereld. Die begint natuurlijk met onze liefde voor Christus Jezus.”