InterVarsity achter zwarte beweging

0
67
De evangelische studentenorganisatie InterVarsity Christian Fellowship, kortweg InterVarsity genoemd, staat achter de #BlackLivesMatter protestbeweging, die ontstond nadat de zwarte tiener Tamir Rice door de politie was doorgeschoten. Volgens BlackLivesMatter zijn zwarten nog altijd het slachtoffer van blanke onrechtvaardigheid.

Op de zendingsconferentie Urbana in St. Louis, Missouri, riep Varsity studenten op de beweging van harte te steunen.
Het doel van InterVarsity, hoewel nooit afkerig van maatschappelijke hulp, is te evangeliseren onder studenten, op campussen. Volgens sommigen kan haar standpunt ten aanzien van de strijdbare beweging wel eens een keerpunt in de kring der evangelicals in Amerika betekenen. Het ging, zegt commentator Tobin Grant van Religious News Service meer dan meegaan in het nu bestaande groeiende protest tegen racisme, maar steun aan een nogal militante beweging.
 
In the VS zijn meer dan 41,000 studenten betrokken bij InterVarsity. Sinds de veertiger jaren wonen duizenden van hen de jaarlijkse vierdaagse conferenties ‘Urbana’ bij. De locatie waar die nu werd gehouden lag dichtbij Ferguson, waar de opstand tegen de blanke politie begon. Dat de conferentie deze keer anders dan in vorige jaren zou zijn, bleek volgens Grant al doordat de leden van het aanbiddingsteam shirts van BlackLivesMatter droegen.

Directeur Michelle Higgins van Faith for Justice (geloof in rechtvaardigheid), actief in de #BlackLivesMatter beweging in St. Louis, was de belangrijkste spreker. Zij daagde de studenten uit naar de beweging te luisteren en er bij betrokken te worden. Ze zei dat christenen wel politiek actie voeren als het gaat om onderwerpen als abortus, maar niet omtrent racisme en ongelijkheid. Zij zei dat racisme zondig is, maar noemde het steunen van #BlackLivesMatter duidelijk onderdeel van Gods missie.

“BlackLivesMatter is geen missie van haat Het is geen missie om ongeloofwaardige antichristelijke waarden en hervormingen in de wereld te brengen,” zei ze. “BlackLivesMatter is een beweging in waarheid van God.”