Khamenei: Israëlische terreur is erger dan IS

0
92
De religieuze leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, heeft de terroristische organisatie ‘Islamitische staat’ (IS) een misselijkmakende groep genoemd. Maar de Palestijnen ondergaan, volgens hem, al 60 jaar de ergste vorm van terrorisme door Israël.

Dat meldt de ‘Jerusalem Post’ dat het Iraanse persbureau IRNA aanhaalt, volgens wie Khamenei de aanslagen in Parijs ‘blind terrorisme’ noemt. “Dit is onze gemeenschappelijke zorg. De islamitische wereld is in vergelijking echter al langer en erger het slachtoffer van terreur en wreedheden.” Khamenei benadrukte in het bijzonder het ‘onderdrukte volk van de Palestijnen’.

“De Europeanen verstopten zich na de aanslagen in Parijs voor een paar dagen in hun huizen en vermeden drukke plaatsen. Maar een Palestijnse familie voelt zich al tientallen jaren niet veilig in hun eigen huis door de dood en verderf machines van de ‘Zionistische Regering”. Hij vroeg: “Welk geweld is vandaag te vergelijkbaar met de bouw van huizen in bezette gebieden?”

Van de 78 miljoen mensen in Iran zijn 99% moslim. Het aantal bekeerlingen tot het christendom wordt geschat op 250.000. Daarnaast zijn er zo’n 150.000 meestal orthodoxe Armeense en Syrische christenen.