‘Obama onder invloed van moslims’, zegt Graham

0
147
Volgens evangelist Franklin Graham, leider van de Billy Graham Evangelistic Association (BGEA), sympathiseert President Obama van de VS met de Islam en stelt hij moslimgroeperingen in staat de buitenlandpolitiek van de VS te beïnvloeden. Dat kan leiden tot nog meer vervolging van christenen en Joden om Amerika, zei hij in een interview met tv-zender CBN. In het interactieve programma 700 Club van Gordon Robertson zei hij dat de opvoeding van de president de reden is van diens loyaliteit jegens de islam.

“Wij zien vervolging in dit land, omdat onze president heel sympathiek staat tegenover de Islam. En de reden daarvan is dat zijn vader een moslim was en hem een islamitische naam gaf: Barack Hussein Obama. Zij moeder trouwde met een andere moslim, zij verhuisden naar Indonesië, hij ging naar Indonesische scholen. Dus zijn referentiekader als jonge man was de Islam, niet het christendom”, zei Graham.

Volgens hem heeft Obama de deur van het Witte Huis open gezet voor moslim groeperingen die het buitenlandse beleid bepalen, inclusief de kijk van de regering op de strijd tegen terreur, vooral op de relatie tussen de VS en Israël.
“We zagen de premier van Israël worden afgesnauwd door de president, het Witte Huis en de Democraten. Dat komt door de invloed van de Islam. Zij haten Israël en haten christenen. Ik geloof dat er storm komt.”

Graham gaf toe dat president Bush zich als eerste door Moslim groepen liet adviseren na de terroristische aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon in 2001. “Na 9/11 begon de regering Bush moslims toe te laten in diverse regeringsorganen om te adviseren over wat het antwoord moest zijn aan Moslims en de Islam. Nu heb je radicale islamieten op diverse niveaus van advisering aan de regering. Dat wordt steeds erger en niemand schijnt alarm te slaan. Niemand zegt er iets over en christenen dreigen het onderspit te delven.”