Vrouwen bidden meer dan mannen

0
150
Religie is belangrijker voor vrouwen dan voor mannen. Dat is het resultaat van een studie van het Pew Research Institute uit Washington, USA. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens uit 192 landen en van vijf verschillende religies – christenen, moslims, boeddhisten, hindoes, joden en mensen die niet religieus zijn.

Volgens de studie behoren 83,4% van de vrouwen tot een religieuze gemeenschap; bij mannen is dat 79,9%. Volgens Pew is het aantal vrouwen dat dagelijks bidt hoger dan dat van mannen.

Het verschil is met 25% het grootst in Griekenland. Daarna volgen Chili met 23% en Argentinië 22%. In 40 landen, zoals Turkije, Pakistan, Afghanistan, en het door hindoeïsme gedomineerde India, is er geen groot verschil tussen biddende mannen en vrouwen. Alleen in Israël, waar 22% van de Joden zichzelf orthodox noemt, is het verschil opmerkelijk: zo’n 6% meer mannen bidden dagelijks dan vrouwen.

Het verschil tussen de geslachten is bij christenen het grootst. In de 54 landen, waarvan gegevens beschikbaar zijn, bidden 61% van de vrouwen en maar 51 % van de mannen dagelijks. Bij moslims is er geen groot verschil tussen de geslachten (vrouwen: 71% – mannen: 72%). Het bezoek aan de moskee speelt echter voor mannen een belangrijkere rol.