900ste uitzending Radio Bijbelschool

0
226
‘Aan tafel’ is het onderwerp van de 900 uitzending van het programma Radio Bijbelschool via het regionale radiostation Loco FM in Oldebroek op donderdag 21 februari (21.00 uur). Jos Alders (69) in het tot die gemeente behorende Wezep is daarvan samensteller en presentator. Vaste spreker is Bijbelleraar Ab Klein Haneveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC).

Alders begon zijn Radio Bijbelschool op bijna achttien jaar geleden, op 1 maart 2001, met een programma over ‘Het Leven brengend Woord’. En dáár gaat het volgens hem nog steeds om. “De gemeente der gelovigen in Christus, als enige Middelaar tot God, ontving de heerlijkheid die wij uit de Bijbel steeds beter mogen leren kennen”, zegt hij in de 900ste uitzending.

De Radio Bijbelschool staat er dan bij stil dat de wereld noch Israël destijds de waarheid van Christus wilde horen, waardoor wat bekend werd als de ‘intocht in Jeruzalem’ voor Jezus niet echt een feestelijke gebeurtenis was. “Hij weende volgens de Bijbel op de Olijfberg over die stad”, constateert Alders.

“Op die berg, vanwaar Hij ooit naar hemel vertrok, zal Hij weer terug komen, samen met gelovigen, Zijn mede-erfgenamen, met wie de Heer nu al maaltijd houdt als gevolg van Zijn verrijzenis.”

Wereldwijd

Het medium radio is een gemakkelijke manier om aan Bijbelstudie te doen, vindt Alders. Hij wijst erop dat via www.radiobijbelschool.nl wereldwijd naar het programma kan worden geluisterd en dat ook gebeurt. Overigens biedt de regionale zender Loco-FM ook andere christelijke programma’s.

Alders: “Wij kregen nationaal en internationaal een vaste kring luisteraars, maar er zijn natuurlijk ook incidentele bezoekers van de site of de FM-frequenties. Er is wel een verschil met een preek, dat zeg ik ook altijd vooraf. Het gaat echt om bestudering van Gods Woord en men doet er goed aan een pen en papier bij de hand te hebben.”

Ook vooraf en na afloop van de studie kiest Alders bij het onderwerp passende muziek. Zelf kwam hij ongeveer twee decennia geleden tot levend geloof. Zijn wedergeboorte, noemt hij het zelf. ”Toen kwam de Heilige Geest in mij wonen. Ik ging er totaal anders door denken en de Bijbel pas begrijpen.” Hij verslond Bijbelstudies op geluidscassettes van het NBC en wilde de inhoud graag ook aan anderen doorgeven. Zo rijpte het plan voor de Radio Bijbelschool. “In verre landen zetten sommige gelovige Nederlanders daar nu de wekker voor.”

Loco FM zendt uit op de frequenties 93.10 (kabel), 107.2 en 107.6 (ether) en is dus via internet te beluisteren.