Anne-Mar Zwart presenteert ‘De Boomhut Battle’

0
183
In De Boomhut Battle gaan vier teams, met twee kinderen als teamcaptains en twee volwassenen als helpers, de competitie met elkaar aan: wie bouwt de mooiste, creatiefste en technisch beste boomhut van Drenthe? Op vier campings – verspreid door de provincie Drenthe – bouwen de teams hard aan de totstandkoming van hun boomhut. Het is flink aanpoten, want de deadline is krap en het moet een bewoonbare hut worden!

Tussen het bouwen door daagt presentatrice Anne-Mar Zwart de teams uit opdrachten uit te voeren waarmee ze extra punten kunnen verdienen voor de finale. ‘De Boomhut Battle’ is een feel good-programma voor het hele gezin!

Presentator Anne-Mar Zwart volgt de teams tijdens de bouw van de boomhutten: “Het is zo gaaf dat een kinderdroom van een boomhút eigenlijk een boompaléis wordt. Je ziet in het programma dat niet alleen de kinderen er plezier aan beleven, maar ook de volwassenen, terwijl zij voor het eerst zo’n professionele hut bouwen! En het levert nog iets moois op: quality time met het gezin, waardoor de familieband wordt versterkt.”

Ontwerp en jurering
Rob van der Wulp is sinds 2003 de eerste professionele boomhutbouwer van Nederland. De boomhutten in ‘De Boomhut Battle’ zijn door hem ontworpen. Voor elk team is een boomhut bedacht die qua sfeer past op de camping waar deze wordt gebouwd. Daarnaast is Rob de eenkoppige jury die de boomhutten beoordeelt op technische uitvoer: is de boomhut sterk genoeg? En hoe zit het met het boomhut-gevoel en de creatieve uitvoer? Het team dat uit het juiste hout is gesneden en ‘De Boomhut Battle’ wint verblijft een week in een luxe boomhut in Europa.

De teams
Team Rood uit Grolloo bestaat Benthe en Annelie en bouwers Eric en Herman. Ze bouwen hun boomhut in Anderen. Damian en zijn nichtje Maylin met hun vaders John en Geert uit Vroomshoop zijn samen Team Geel. Hun boomhut komt op een camping in Drouwen. Team Blauw bouwt hun boomhut in Grolloo en wordt gevormd door Jennifer en Marissa uit Eindhoven. Lex en Arjan zijn de volwassenen in dit team. Tot slot team Groen: Femke en Nina uit Stroe. Met de vader en oom van Femke – Bertus en Rick – bouwen zij hun boomhut in Ansen.

Vanaf zaterdag 12 januari, zes weken lang om 19.50 uur op Zapp.
De Boomhut Battle wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Tuvalu Media.

Bron: Evangelische Omroep / Foto’s Willem-Jan de Bruin