Directeur Groot Nieuws Radio weg

0
175
Directeur Nico Schipper van Groot Nieuws Radio, die overigens al sinds eind vorig jaar thuis zit, legt per 1 juni zijn functie neer. Of hij bij zijn vertrek geld mee krijgt – en hoeveel – is niet bekend gemaakt. Ook over de reden van zijn vertrek niet. Over Schippers is eerder gemeld dat hij ziek was, maar volgens sommige bronnen was ook de slechte financiële gang van zaken een oorzaak van zijn afwezigheid.

Het bestuur van de onlangs opnieuw in grote financiële problemen verkerende zender heeft meegedeeld dat beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan.

Schipper werd in 2011 directeur van Groot Nieuws Radio. Sindsdien is er veel geïnvesteerd in nieuwe programma’s en apparatuur. Maar de inkomsten uit advertenties en donaties bleven tegenvallen. De laatste keer dat het geld op was, enkele weken geleden, werd via de radio actie gevoerd. De opbrengst daarvan was € 1,2 miljoen.

Ook in 2008 kreeg de zender te maken met zware financiële problemen en leek het er op dat Groot Nieuws Radio uit de ether zou verdwijnen. In feite hadden bestuur en medewerkers de handdoek al in de ring gehooid, toen uit de luisteraars het initiatief voor een actie kwam.