EO wint ‘Beste Jeugdprogramma 2016’

0
300
Het EO-kinderprogramma de Anti Pest Club is in de prijzen gevallen. Presentator Anne-Mar Zwart werd verrast met het TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma 2016. “Ik ben ontzettend blij met zoveel waardering voor het programma. Het is geweldig om te zien wat we met de Anti Pest Club kunnen bereiken!”

In het programma gaat Anne-Mar samen met schoolkinderen de strijd aan tegen pesten in de klas. Samen met de klas wordt een oplossing bedacht en maken ze een belangrijke afspraak. Voortaan komen ze als groep voor elkaar op! Zij verrassen hun gepeste klasgenoot en richten hun eigen Anti Pest Club op. Zo worden alle kinderen betrokken bij het signaleren en tegengaan van pestgedrag.

In het eerste seizoen beet de klas van de Mark het spits af. Van gepeste groep-8’er, veranderde hij in een vrolijke brugklasser. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin op de middelbare school. Anne-Mar: “Zijn moeder liet onlangs weten dat hij echt lekker in zijn vel zit. Dat is zo ontzettend gaaf!”

Momenteel wordt het tweede seizoen van de Anti Pest Club gemaakt. Kinderen die samen met hun klas het pesten willen stoppen, kunnen zich nog aanmelden via pesten@eo.nl.