Frequentie Zoeklicht gehalveerd

0
97
Het blad Het Zoeklicht, gesticht door Johannes de Heer en volgend jaar een eeuw bestaand, gaat de frequentie van verschijning halveren. Het nu nog om de veertien dagen verschijnende magazine, waarvan de ondertitel ‘leven uit verwachting is’, wordt per 1 oktober een maandblad. Daar staat volgens de directie tegenover dat elk nummer niet meer 24 maar 36 pagina’s zal tellen. De abonnementsprijs wordt verlaagd van € 43,50 naar € 39,50.

Het jubileumjaar 2019, waarin veel extra activiteiten worden georganiseerd, is volgens directeur Frits Boekhoff een goed moment om alles wat Het Zoeklicht doet eens tegen het licht te houden. De daling van de frequentie heeft kennelijk onder meer te maken met het eveneens achteruitgegane leestempo van de abonnees. Men hoort geregeld, zegt Boekhoff, dat men het vorige nummer nog niet eens uit heeft als alweer een Zoeklicht op de mat valt. “Verder geeft een lage frequentie de redactie de gelegenheid meer op kwaliteit en variatie van de artikelen te sturen, waardoor de leeservaring van Het Zoeklicht beter zal worden.”

Doordat er minder nummers uitkomen, verminderen ook de kosten van schrijven, opmaken, drukken en verspreiden van het blad, voegt hij eraan toe.