Toename luisteraars TWR in Afghanistan

0
100
In 2014 heeft Trans World Radio (TWR) een nieuwe krachtige radiozender in gebruik genomen, gericht op Afghanistan en Pakistan. In 2014 waren er ruim 13.000 reacties van luisteraars uit Afghanistan en Pakistan, zo blijkt uit het jaarverslag van TWR.

Bernard Oosterhoff, directeur van TWR Nederland: “Sinds het nieuwe zendstation live is gegaan stromen de reacties binnen. We zijn ontzettend dankbaar dat in dit gebied, waar vervolging toeneemt en zendelingen niet welkom zijn, veel mensen nu het Evangelie horen via de radio én dat luisteraars reageren. De reacties zijn erg gevarieerd en lopen uiteen van nieuwsgierige vragen over het Evangelie tot bedreigingen aan het adres van de programmamakers.”

Een toenemend aantal Nederlandse christenen is betrokken bij het werk van TWR. In 2014 nam de actieve achterban van TWR toe van 29.000 naar 30.000 personen. TWR zag de inkomsten toch 2% dalen omdat kerken, stichtingen en bedrijven in 2014 minder gaven. De inkomsten voor 2014 bedroegen € 2.336.329.

Oosterhoff: “We zijn dankbaar dat zoveel mensen TWR hebben gesteund met een gift. Hiermee hebben we christelijke radioprogramma’s kunnen uitzenden in landen waar Gods Woord nog niet of nauwelijks bekend is.”

Over Trans World Radio
Trans World Radio wil mensen in alle landen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via andere media, zoals internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.