TV-producties bekroond in Amerika

0
100
De zevendelige televisieserie ‘De zeven wonderen in Jeruzalem’ en de animatieserie ‘De zeven wonderen’ zijn afgelopen nacht bekroond met een ‘Crown Award’ op het internationale christelijke filmfestival van ICVM in de Verenigde Staten.

Eind 2015 kreeg Vrij Zijn de kans om in Jeruzalem een zevendelige tv-serie op te nemen over de laatste achttien uur van Jezus’ leven. Presentator Wilkin van de Kamp gaat in deze serie op zoek naar de zeven locaties waar Jezus gebloed heeft en legt uit wat dit nu, twee duizend jaar later, voor ons betekent. Bij elk van ‘de zeven wonderen van het kruis’ maakte Glenn van der Mull een indrukwekkende animatie.

Van de Kamp: ‘Toen we de tv-serie opnamen in de Oude Stad, spraken we een non uit het nonnenklooster van ‘Les soeurs de Sion’. Zij was zo enthousiast over ons project dat ze adviseerde de serie in te zenden op een filmfestival. Op dat moment waren we te druk om er serieus over na te denken.’ Terug in Nederland werd besloten het advies van de non uit Jeruzalem op te volgen en werden de tv- en animatieserie ingezonden op het filmfestival van International Christian Visual Media in Cincinnati (VS). Een organisatie van acteurs, schrijvers, producers, regisseurs en programmamakers die een impuls wil geven aan hoogwaardige christelijke films en televisieproducties. Al ruim 40 jaar worden jaarlijks de Crown Awards in verschillende categorieën uitgereikt.

Een aantal weken geleden kwam het bericht dat beide producties zijn genomineerd voor een award in de categorie ‘Best Church Clip’ (met de animatie ‘The Seven Wonders’) en in de categorie ‘Best International Film’ (met de tv-serie ‘The Seven Wonders in Jerusalem’). Woensdagavond 28 juni mocht Gerdien Lammers namens stichting Vrij Zijn de prijzen in ontvangst nemen. Producer Jacco Doornbos van Eye2Eye media ontving een award voor The Passion (EO/KRO/NCRV) in de categorieën ‘Best Television Format’ en ‘Best Evangelic Film’.