DJ Roberto Rosso geeft remixen cadeau aan Opwekking

0
213
DJ Roberto Rosso

DJ Roberto Rosso bracht onlangs zijn bewerking van Eén Doel van Elisa Krijgsman uit. Dit is zijn derde remix van een drieluik Opwekkingsliederen. Hij wilde het aanbiddingsnummer een jaren zeventig disco-jasje geven. Het project is een cadeau voor het 60-jarig jubileum van Stichting Opwekking, de organisatie die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen organiseert.

Juist in het jaar dat Stichting Opwekking haar 60-jarig jubileum viert, kan de door haar georganiseerde pinksterconferentie niet door gaan. Het zou de 50e keer zijn. Maar een digitale variant organiseren is wel mogelijk in het Pinksterweekend van 29 mei tot en met 1 juni.

Samenwerking
DJ Roberto Rosso ging voor zijn project de samenwerking aan met de originele schrijvers van de nummers. De remixen zijn gemaakt samen met Xonar en Florian Struik, producers uit de dancescene. Bij Eén Doel hebben tientallen fans hun koortje en video ingezonden die ook in het lied zijn verwerkt.
In het drieluik verscheen eerder een remix van Adembenemend van Marcel Zimmer en Vul Dit Huis Met Uw Glorie van InSalvation.

Twee albums
Roberto Rosso begon met het benaderen van aanbiddingsleiders en tekstschrijvers van Opwekkingsliederen. “Nadat zij enthousiast reageerden, zijn we samen de tracks gaan uitzoeken.”
Rosso staat al vanaf zijn tienerjaren op het podium. Op zijn zeventiende kwam hij tot geloof. In de jaren daarna maakte hij een switch van het wekelijks draaien in kroegen en clubs naar christelijke podia zoals Opwekking en het BEAM festival. In 2018 verscheen de eerste single Victorious van zijn debuutalbum As The Crow Flies. Vorig jaar kwam zijn tweede album uit: Rosso & Friends. In 2020 stond hij op het programma van de EO-Jongerendag, maar deze dag is door de coronamaatregelen een jaar uitgesteld.

Bron: Stichting Reck