Geke deelt de eerste CD uit

0
137
Zaterdagmiddag 22 september werd in het gemeentehuis van Urk de 16e CD van Geke van der Sloot gepresenteerd. Een bijzondere CD waarop o.a. de oude Urker eiland liederen staan, ooit opgeschreven door wijlen Tromp de Vries die de liederen in 1986 aan Geke schonk. Nu, dit jaar 2018 bracht Geke de liederen uit in verband met 100 jaar Zuiderzeewet.

Die zaterdagmiddag gaf Geke in het gemeentehuis aan de burgemeester en Urker scholen en instanties een gezamenlijke eerste CD. Het aanwezige publiek in de raadszaal stelde dat gebaar zeer op prijs.

Geke vertelde dat ze de CD geeft om er zeker van te zijn dat deze liederen bewaard blijven voor de toekomst, want het is cultureel erfgoed, aldus Geke. Natuurlijk hebben Geke en haar zangschool Geke`s Tiental deze middag ook Urker liederen gezongen.
 
De CD is verkrijgbaar in de winkels of via de streams Spotify, iTunes enz.
De CD heeft de titel  “Urk is `n gezegend laand” gekregen.

Bij de foto: Burgemeester en alle  Urker scholen en instanties krijgen CD. Bij het  You tube filmpje: Geke zingt hier het lied  “Het Urkerland”  en de kinderen van Geke`s Tiental delen hier ondertussen aan alle Urker scholen en alle Urker instanties de CD uit!

Bron: Geke`s Tiental / www.gekestiental.nl