Noanna presenteert single over trampoline

0
341

Het idee voor de tweede single van zangeres Noanna die deze maand uitkwam, ontstond in Nieuw-Zeeland. Het lied heet Trampoline. Toen ze daar verbleef, zat ze middenin een burn-out. Bij haar verblijfplaats was een grote trampoline die haar hielp de zorgen letterlijk los te schudden en te leren ontspannen.

“Als klein meisje was ik levendig en spontaan. Ik maakte me nergens druk over en was gewoon mezelf. Later miste ik die vrolijkheid. Door mijn burn-out en ook in de periode daarvoor, was ik veranderd in een meisje dat zich veel zorgen maakte, vooral over zichzelf. Maar dat wilde ik van me afschudden. De trampoline hielp me om de zorgen letterlijk los te schudden.” Ze zei tegen zichzelf: Noanna, ontspan maar. “Het kunnen ontspannen, het kunnen loslaten van die stress en krampachtigheid is een belangrijke ommekeer geweest die tot herstel leidde.”

Met haar liederen wil Noanna andere vrouwen helpen. “Op dezelfde manier als bij mij is gebeurd, wil ik vrouwen uitdagen met de vraag: wat houdt je tegen om jezelf te zijn? Waar ben je bang voor? Laat jij je leven bepalen door angst? Of ga je er tegenin en proberen voor die vrijheid te vechten? Dat heb ik gedaan, dwars door die moeilijke periode heen.” Het popliedje met een vleugje folk nodigt volgens haar uit om mee te springen in het ritme van de vrijheid. Ze is benieuwd hoeveel mensen het lied gaan luisteren al springend op de trampoline in hun achtertuin.