Queen P rapt over Gods liefde voor drugsdealers en motorbendes

0
239

Een rijtjeswoning in een nieuwbouwwijk in Enschede. Vier maanden (april 2015) woont Petra Pelties nu hier samen met haar drie dochters. Op het oog is Petra gewoon een doorsnee huismoeder die druk is met haar gezin. Maar Petra is ook de rapster Qeen P. En zij is niet bang om haar boodschap van Gods vergevende liefde te vertellen aan drugsdealers en motorbendes. “Als ik niet het evangelie vertel aan die motorbende, wie doet het dan wel?”

Als Queen P is Petra al een aantal jaren druk bezig met haar muziek, maar van haar grote droom, een eigen album, is het nog niet gekomen. “Ik ben druk bezig met nieuwe nummers”, vertelt ze. “Door de jaren heen heb ik genoeg repertoire opgebouwd. Ik werk bovendien samen met grote namen als DJ Tomekk en Kurtis Blow. Maar als moeder heb ik ook belangrijkere prioriteiten. Ik ben druk met mijn gezin en bovendien zijn we pas verhuisd. Maar dit jaar wil ik echt het album uitbrengen. Ik hoop al rond de zomer.”
Petra was altijd gewend om in het Engels te rappen en te zingen. Maar sinds ze grote indruk maakte met een Nederlandstalige rap bij de talkshow Pauw & Witteman is ze meer met haar eigen taal gaan doen. “Op Tweede Paasdag is er al een paar jaar een paasevenement in poppodium Atak in Enschede. De band die dit evenement organiseert nam contact met mij op om het nummer ‘God maakt vrij’ te doen. Ik kende het nummer niet en Nederlandstalig sprak mij niet zo aan. Ik zag het als een eenmalig project. Maar ik zag wat het nummer met mensen deed. Voor de luisteraars komt het in het Nederlands dichterbij. Ik wil mensen raken met mijn muziek en mijn boodschap over Gods liefde uitdragen. Daarom doe ik het. Anderen mensen zeiden: ‘blijf toch gewoon in het Engels zingen, de Duitse en Amerikaanse markt is veel groter’. Dat klopt, maar ik wil ook graag de Nederlandse markt bedienen. Daarom schrijf ik nu vaak zowel een Engelstalige als Nederlandstalige tekst.”

Hersenbeschadigd
Een goed voorbeeld hiervan is het nummer ‘Braindamaged’, in het Nederlands ‘Hersenbeschadigd’. In dit nummer stelt Petra zich bijzonder kwetsbaar op. Door haar tweede man is zij zo ernstig mishandeld dat zij hier een lichte hersenbeschadiging aan heeft overgehouden. “Mijn man raakte in een psychose en heeft mij geslagen en mij met een mes bedreigd. Ik was hoogzwanger. Ik dacht dat ik dood zou gaan, maar God heeft ingegrepen en gezorgd dat mijn ex-man mij op een gegeven moment niets meer kon doen.  Aan mij kun je niet zien dat ik een lichte hersenbeschadiging heb, maar ik ken genoeg mensen die deze aandoening hebben en niet meer uit hun woorden kunnen komen. Hen heb ik met dit nummer een stem willen geven.”

Echtheid
In elk nummer wil Petra God de eer geven die Hem toekomt en getuigt ze van haar geloof. “Maar niet op een opdringerige manier. Maar gewoon zoals ik ben. Dat het uit mijn hart komt. Weet je, ik treed regelmatig op in cafés. Ik kom dan veel mensen tegen die van alles hebben meegemaakt in hun leven. Ook zij die teleurgesteld zijn geraakt in de kerk. Ik heb grote kerels zien janken bij mijn optredens. Binnenkort treed ik op voor een motorbende. Eng? Nee, ik weet dat God mij beschermt. En als ik niet het evangelie vertel aan zulke mannen, wie doet het dan wel?” Petra begrijpt door haar achtergrond mensen die van God los zijn geraakt. “Mijn eerste man was een zware crimineel, mijn tweede man was een drugsdealer en later ook junk. Ik ken veel mensen uit het criminele circuit. Een tijdje geleden kwam ik bij een broodjeszaak iemand tegen die ik via mijn eerste man had leren kennen. Al twintig jaar was hij junk. Echt, ik dacht, voor zo iemand is er geen hoop meer. Ik wilde eigenlijk weg gaan maar liep toch naar hem toe en zei: ‘God bless you, God houdt ook van jou’.  Een tijdje later kwam ik hem tegen in mijn kerk. Ik kon het niet geloven. Maar God kan ook zo iemand veranderen. Zelf dacht ik op een gegeven moment in mijn leven dat God niets meer mij te maken wilde hebben door alle dingen die ik verkeerd had gedaan. Een kind gekregen voor het huwelijk, relaties met foute mannen. Maar God heeft ingegrepen in mijn leven. Nu heb ik een hart juist voor mensen die in nood zitten en God zo hard nodig hebben. Jezus ging naar de tollenaars en de hoeren. Hij is mijn voorbeeld. Daarom rap ik voor drugsdealers en motorbendes.”

Gods liefde
Petra is opgegroeid in een gereformeerd vrijgemaakt gezin. “We gingen elke zondag naar de kerk. Ik bad, ging naar catechisatie,  naar de jongerenclub.  Maar ik zag God vooral als veraf. Als een God die straft. Nu is dat heel anders. Ik heb een levend geloof. God is voor mij liefde. En vandaaruit houd ik mij meer aan Gods geboden dan ooit tevoren. Maar niet meer vanuit angst, maar vanuit liefde. Als we mensen willen bereiken met het evangelie moeten we liefde en oprechte interesse voor mensen hebben in plaats van hen ter veroordelen.

Tekst: Jacco Stijkel / Foto Robert Hoetink / Foto: Queen P samen met de bekende Amerikaanse rapper Kurtis Blow.