Willow Mae viert de liefde met single “Song of Songs”

0
259

Februari was met Valentijnsdag al ‘de maand van de liefde’, maar met de release van de nieuwe single van Willow Mae is het dat des te meer. ‘Song of Songs’ brengt een ode aan de liefde en is op 1 februari verschenen als aanloop naar het volledige gelijknamige album. Met de song is ook de videoclip in première gegaan. Op 30 maart 2019 werd het hele album ‘Song of Songs’ van Willow Mae gelanceerd met een optreden in Leiden.

In films, boeken en muziek en natuurlijk op Valentijnsdag is het met afstand het grootste thema, de rode draad: de liefde. Het onderwerp kan snel verzanden in clichés, maar wie het koppelt met een dosis creativiteit, inspiratie, muzikaal talent en gevoel voor taal, krijgt iets speciaals. Zoals ‘Song of Songs’, de eerste single van het gelijknamige nieuwe album van Willow Mae. De song is vanaf 1 februari verkrijgbaar op de digitale platforms. De videoclip bij de single is diezelfde dag in première gegaan en is te zien op https://tinyurl.com/y9d2ujg8.

‘Song of Songs’ klinkt als een ontspannen lentebries; toegankelijke jazz/pop die de waarheid over de Liefde bezingt. “Liefde heeft zoveel gezichten en kanten” aldus Willemijn van Helden (Willow Mae). “Het is hoopvol, soms tragisch, avontuurlijk, mysterieus. En het is iets waar ieder mens zich naar uit blijft strekken. Voor mij zijn al die kanten even inspirerend. Ik ben muziek gaan maken die de vraag probeert te beantwoorden, wat echte liefde voor mij betekent. Alledaagse liefde. De ultieme Liefde. Nu ervaar ik het als een zoektocht. Een verlangen om oprecht te kunnen zijn en daarmee niet bang te zijn, liefde mis te lopen. ‘Song of Songs’ is mijn ode aan de Liefde.”

Willow Mae volgde een succesvolle crowdfundactie op met het maken van haar debuutalbum: 12 liedjes met volledige band, strijkers en blazers. Naast haar werk als sessiezangeres en vocal coach tourde ze eerder met haar band langs diverse jazzclubs, theaters en festivals in Nederland. Haar optredens zijn veelzijdig: het ene moment alleen met band, het andere moment in een multidisciplinaire show waarin ook theater elementen zitten. Het is een veelzijdigheid die ze omarmt en die terugklinkt in haar muziek. Het album ‘Song of Songs’ laat invloeden horen van Joni Mitchell, Sting en James Taylor. De poëtische kant van Noa naast de rauwe randen van Alanis Morissette. Hoe veelzijdig ook; Willow Mae tilt minstens zo zwaar aan beleving in muziek als aan het opzoeken van de grenzen van akoestische gitaar pop/folksongs.

“Het vergt moed om te durven leven en te durven liefhebben. Om los te laten, te naderen, te vertrouwen. Om je te verbinden uit liefde, niet uit angst. En om dan te durven kijken. Te zien wie we werkelijk zijn. Daar wil ik als artiest toe uitdagen.”

Op 30 maart 2019 beleefde het album haar live première met een optreden in Het Muziekhuis in Leiden.

Meer informatie over Willow Mae is te vinden op www.willowmae.nl. Email: willemijn@seth-entertainment.nl