Christen gedood door ijskoud water

0
96
In oostelijk India is de christen Bartu Urawn (50) gedood nadat hij en zijn vrouw door inwoners van het dorp Kubuaa waren gedwongen de nacht in ijskoud water door te brengen, omdat zij weigerden hun geloof in Christus af te zweren. Dat meldde christelijk persagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging, zondag. Woedend over het feit dat het gezin de inheemse religie had verlaten dompelden zij het paar tot de nek in het koude water van een vijver onder.

Hun zoon Beneswar zegt dat zijn vader door de beproeving, die zeventien uur duurde, is gestorven. Gedurende de gehele nacht was hij met ongeveer 20 dorpelingen getuige ervan. “De dorpelingen vroegen mijn vader steeds of hij bereid was Christus te verlaten en terug te keren naar de Sarna, de religie van de stam. Hij antwoorde elke keer: ‘Ik zal Christus niet verloochenen en tot mijn laatste adem aan mijn geloof in Hem vasthouden.” Toen zijn Bartu en zijn vrouw de volgende morgen uit het water haalden, sloegen zijn hem en probeerden hem opnieuw te dwingen afstand te doen van zijn geloof in Christus.

Na de slopende nacht werd het echtpaar ernstig ziek. De vrouw van Bartu is hersteld, maar zelf overleed hij aan de gevolgen ervan. Familieleden hebben de politie geïnformeerd over de omstandigheden die tot Bartu’s dood hebben geleid, maar die blijft erbij dat er sprake is van een natuurlijke dood.

De autoriteiten zorgden er voor dat de dorpelingen ‘vredesbesprekingen’ in februari konden bijwonen om aanvallen op de christelijke familie te stoppen, meldt de organisatie Stem van d Martelaren in Canada. Het gezin leeft nog steeds in angst.