Christin (15) gegijzeld door moslims Nigeria

0
80
Omdat zijn weigerde zich te bekeren tot de Islam is in Nigeria de 15-jarige scholiere Leah Sharibu, een christin, gegijzeld door militante moslims. Die schoten verder meer dan twaalf mensen dood.

Leah Sharibu behoorde tot de 111 schoolmeisjes die in februari werden gekidnapt door de terreurbeweging Boko Haram, in een technische school van de regering in de noordoostelijke stad Dapchi. Op 21 maart werden zij vrijgelaten, nadat vijf van de meisjes waren gedood. Leah Sharibu bleef in gevangenschap, omdat zij weigerde zich tot de Islam te bekeren, zegt de organisatie Stem van de Martelaren in Canada. “Degenen die zijn vrij gelaten waren allen moslim en de kidnappers hebben aangekondigd dat Leah vrijheid wacht als zij ingaat op hun eis de geloofsbelijdenis van de Islam uit te spreken.

Ouders
“Als christin weigerde zij dat, koste wat het kost”, zegt haar vader Nathan. Toch zijn hij en zijn vrouw Rebecca ongerust. “Ik ben bedroefd maar ook blij, omdat mijn dochter Christus niet verloochent”, zegt hij. De organisatie heeft gebed gevraagd voor de 15-jarge Leah en haar ouders. De gijzeling maakt deel uit van de herhaalde aanvallen door Boko Haram op christenen. Uit naam van de Islam worden aan de lopende band mensen gedood.