Fulani nomaden doden 40 christenen

0
120
Ten minste 40 mensen zijn gedood bij een aanval op een christelijke dorp in Nigeria. Dat meldde de christelijke online dienst World Watch.

De aanvallers waren islamitische herders van de Fulani bevolking. Volgens berichten bestormden ze medio oktober het dorp Godogodo (foto) in de staat Kaduna. Ooggetuigen vertellen dat zij lukraak op bewoners schoten, gebouwen in brand staken en bouwland vernietigden. Honderden mensen werden dakloos.

De advocaat Solomon Musa sprak tijdens een persconferentie over de “ongelooflijke brutaliteit” waarmee de aanvallers te werk zijn gegaan. Ze hebben ook vrouwen en kinderen gedood. Hij had veel kritiek op de regering omdat ze niets doen om dergelijke aanvallen te voorkomen. In plaats daarvan bespreken ze onder leiding van hun President Muhammadu Buhari – een Fulani van de noordelijke staat Katsina – verschillende wetsvoorstellen om het geweld in te dammen. Een wetsvoorstel wil landbouwgrond aan de Fulani nomaden in alle deelstaten schenken. Dat land moet daarvoor worden gekocht van de plaatselijke bevolking. Het voorstel stoot op veel kritiek van christenen.