Hongarije wil vervolgde christenen beschermen

0
116
De Hongaarse regering wil dat het land een veilige haven wordt voor vervolgde christenen en de strijd tegen die vervolging steunen. “Meer Christenen in de wereld worden heden ten dage vervolgd dan in de tijd van de Romeinse keizer Nero”, zei Bence Rétvári, staatssecretaris voor mensenrechten. Hij sprak tijdens een internationale conferentie in Boedapest waar organisaties voor vervolgde christenen spraken over de wereldwijde verdrukking van geloofsgenoten.

Uw mening: 121-Zou ons land voorrang moeten geven aan christelijke vluchtelingen?

Dat zijn er ongeveer 100 miljoen. Velen worden gedood, gevangen genomen, gediscrimineerd en mishandeld, constateerde Open Doors. Volgens Rétvári zijn 80% van de verdrukten om hun geloof christenen. Hij zei dat geestelijke leiders in het Midden-Oosten hebben gevraagd verdrukte christenen in die regio te helpen, vooral wat betreft humane hulpverlening in plaats van die van hen weg te nemen.

De leider van de Katholieke Kerk in Syrië vertelde christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging, dat het Westen en de VN onmiddellijk moeten stoppen met sancties tegen zijn land en moeten stoppen met het steunen van rebellen. Hij ziet daarin de enige weg om honderdduizenden levens te sparen.

De conferentie werd vrijdag in Hongarije gehouden, omdat dat het eerste land ter wereld is dat een departement opende voor verdrukte christenen. Hoewel er achter de schermen wordt gepraat over toelating van christelijke vluchtelingen, vertelden officials van de regering tegen BosNewsLife dat het bureau zich er special voor inzet de christenen bij te staan in hun thuislanden in de regio.

Hongarije behoorde tot de eerste landen in de EU dat hekken plaatste bij de grenzen en er militairen en politie heen stuurde om de stroom van vluchtelingen tegen te houden, die de oorlog en hun bezittingen ontvluchtten.
 “Ik besef dat die maatregelen ook invloed op christenen kunnen hebben gehad. Maar echte vluchtelingen zijn hier welkom”, zei Tamás Török, die zich namens de regering met de zaak bezig houdt. Hij dring er bij de deelnemers aan de conferentie op aan een plan te omarmen voor vervolgde christenen.
Török waarschuwde dat de christelijke cultuur volledig dreigt te worden uitgeroeid in het Midden Oosten en zei dat het aantal door religie gedreven terroristische aanvallen daar en ook in de EU toeneemt.
Maar hij maakte zich er zorgen over dat Europa niet één is in het bestrijden van vervolging van christenen.