Noodoproep tot gebed voor Asia Bibi

0
135
Het nieuws dat de vrijspraak en vrijlating van Asia Bibi op losse schroeven is komen te staan, zorgt voor grote onrust en teleurstelling onder christenen in Pakistan en daarbuiten. Open Doors doet een noodoproep tot gebed voor Asia en haar gezin en vraagt kerken zondag aandacht te besteden aan haar situatie. “Asia heeft haar vertrouwen in God gesteld. Dat moeten wij ook doen”, zegt Open Doors-directeur Maarten Dees.
 
De Pakistaanse regering heeft een overeenkomst gesloten met extremistische TLP-partij, die verantwoordelijk was voor protesten naar aanleiding van de vrijspraak van Asia Bibi eerder deze week. De betogers waren furieus na het vonnis en riepen op de rechters te doden die de uitspraak deden. In de overeenkomst met de Pakistaanse regering staat dat de regering de TLP-partij door middel van een petitie om  herziening van het vonnis mag vragen. Daarnaast staat in de overeenkomst dat Asia een uitreisverbod krijgt.
 
Dat de Pakistaanse regering onder druk heeft toegestemd met eisen van de extremistische TLP-partij baart Open Doors grote zorgen. “Niet alleen het leven van Asia zelf, maar ook dat van haar echtgenoot en kinderen is in gevaar”, zegt Open Doors-directeur Maarten Dees. Open Doors roept de Pakistaanse regering en de rechterlijk macht op om niet te zwichten voor de druk van extremistische partijen en te zorgen voor een goede behandeling van Asia Bibi. “Waar we voor pleiten is dat Asia samen met haar familie asiel krijgt in een ander land en dat er bescherming komt voor mensen die betrokken zijn bij haar zaak.”
 
Pir Afzal Qadri, een leider van de TLP-partij, zegt dat het vonnis ‘verworpen werd door de hele natie’. “Dit is de eerste keer dat het hele land werd geblokkeerd door een uitspraak van het hooggerechtshof”. Hij waarschuwde ook dat alle demonstraties en blokkades worden hervat ‘als er een fout wordt gemaakt’ in naleving van de overeenkomst.
 
Open Doors hoopte dat Asia direct het land zou kunnen verlaten na haar vrijspraak, maar volgens de laatste berichten zit ze nog in de gevangenis. Een vliegtuig dat vanuit Engeland zou zijn gestuurd om haar naar een westers land te brengen, is zonder haar huiswaarts gekeerd.
 
“De blijdschap van het nieuws van afgelopen woensdag dat Asia na meer dan acht jaar in de dodencel vrijgelaten zou worden, bracht hoop”, aldus Dees. “Maar dat dit nieuws vervolgens deze wending zou nemen, is verschrikkelijk. De posters met het gezicht van Asia waarbij een strop om haar nek is getekend, zijn afschuwelijk om te zien. We voelen ons machteloos, maar weten ook dat alles wat we op dit moment kunnen doen, is haar in gebed voor Gods troon brengen. Daar gaat kracht vanuit.”

Bron: Open Doors