Noord-Korea

0
148
Korea is een klein land, ingeklemd tussen China, Japan en Rusland. In 1884 kregen de eerste protestantse zendelingen toestemming om het land binnen te komen. Aanvankelijk ging de verspreiding van het Evangelie moeizaam, maar aan het begin van de twintigste eeuw stonden er zoveel kerken in Pyongyang dat het de bijnaam Jeruzalem van het Oosten kreeg!

In 1910 werd Korea door de Japanners bezet en de bevolking gedwongen om Japans te worden, maar Korea behield haar identiteit. De Grote Opwekking van Pyongyang voltrok zich in 1907; God gebruikte dit waarschijnlijk om de kerk te versterken zodat ze de Japanse bezetting zou kunnen overleven. Veel Koreaanse christenen hielden vol, en behielden hun identiteit als christenen en Koreanen. De Bevrijdingsdag kwam in 1945 aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Het Noorden werd door Rusland geholpen, en het Zuiden door de Verenigde Staten en andere VN-staten om er weer bovenop te komen. Op 15 augustus 1948 werd de Republiek van Zuid-Korea uitgeroepen en op 9 september 1948 de Democratische Volksrepubliek Korea (DVR Korea).

Vandaag de dag claimt de Volksrepubliek atheïstisch te zijn, maar veel DVR Korea waarnemers zeggen dat Kim Il-Sung en Kim Jong-il de goden van het volk zijn. Vandaag de dag lijkt de regering de zoon van Kim Jong-il, Kim Jong-Eun (geboren in 1983), onderdeel van de ‘godheid’ te willen maken. De Noord-Koreanen leren dat het eren en verheerlijken van hun Grote Leider (Kim Il-Sung) en de Geliefde Leider (Kim Jong-il) hun levensdoel is.

The Task Unfinished
98% van de bevolking van DVR Korea aanbid de leiders van het land. Of ze dat willen of niet. Slecht 2% is christen en die worden daarvoor vervolgd. Toch blijft de kerk groeien.
Wij bidden voor de Noord-Koreanen dat zij God mogen leren kennen en als christen volharden in het geloof en de onderdrukking kunnen doorstaan.

Operatie Mobilisatie!