Pakistaanse gezinnen vluchten voor moslims

0
101
Vijf christelijke gezinnen in Pakistan waren gedwongen hun dorp Sukheki in de provincie Punjab te verlaten, omdat een christelijke teenager was beschuldigd van blasfemie tegen de Islam op sociale media. Dat meldt christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Volgens de moslims heeft Sonu Arshad (18) op Facebook een pagina ontworpen die op een nieuwskanaal lijkt. Op de pagina stond een afbeelding van Arshad, waardoor plaatselijke moslims naar hun zeggen waren gedwongen zijn kerk te verbranden en hem zelf tot de doodstraf te veroordelen. Nadat het nieuws van de zogenoemde godslastering zich had verspreid, heeft een woedende moslim na het vrijdaggebed op 10 november dorpelingen verzameld om tegen christenen in actie te komen.

Hoewel de politie tussen beide kwam, zijn dat van Sonu en vier andere gezinnen gevlucht, omdat zij vreesden voor hun veiligheid. Volgens het centrum voor juridische hulp aan christenen in Pakistan houden de gezinnen zich schuil. De Pakistaanse regering is onder internationale druk gekomen om de controversiële blasfemie wetgeving te veranderen, omdat die volgens critici wordt misbruikt om christenen vals te beschuldigen.