Terreurgolf tegen christenvrouwen in Pakistan

0
104
Christenvrouwen en meisjes in Pakistan worden geconfronteerd met een golf van terreur. Dat zegt de Britse organisatie British Pakistani Christian Association (BPCA). Dit jaar liet een van hen al het leven en werden twee anderen zwaar gewond.

In Lahore werden de meisjes Kiran (17), Shamroza (18) en Sumble (20) ‘s avonds benaderd toen zij naar huis liepen door vier dronken moslims in een auto. Omdat de meisjes weigerden in te gaan op hun seksuele toenadering werden de mannen kwaad en reed de bestuurder van de wagen op hen in. Kiran kwam om het leven, nadat zij op het dak van de auto was beland. De twee andere vrouwen raakten gewond.

Volgens Wilson Chowdhry van de BPCA hebben enkele invloedrijke imams onderwezen dat bekeren van mensen door geweld wordt beloond in de hemel.

De incident met de meisjes stond niet op zichzelf. In november werd een achtjarig christelijk meisje geslagen en naakt op straat achtergelaten door een moslimgezin die haar oom wilden straffen voor contacten met andere religies.

Minstens 700 christelijke vrouwen en meisjes worden volgens BPCA jaarlijks misbruikt, verkracht en tot een moslimhuwelijk gedwongen. Sommigen van hen worden beschuldigd van blasfemie jegens de Islam, zoals Asian Bibi, moeder van vijf kinderen, die al zes jaar in een dodencel zit op basis van de blasfemie wetgeving. In de Open Doors ranglijst over christenvervolging staat Pakistan op de achtste plaats.