Hoop in Filipijnse seksindustrie

0
144
Subic-Bay is een geliefde plek voor de seksindustrie. Hoewel de toekomst er uitzichtloos lijkt, is het voor de bemanning van de Logos Hope een kans om het evangelie te verspreiden. Samen met organisaties als YWAM bezoeken OM’ers bars om vertrouwensrelaties op te bouwen met vrouwen die daar werken.

Tijdens de gesprekken met de prostituees blijkt dat zij vooral in deze industrie werken om het gezin te onderhouden en de kinderen naar school te kunnen sturen. De bezoekers van de bar proberen vaak hun eigen leegte en eenzaamheid op te vullen met de ‘liefde’ van deze prostituees.

Toch is er hoop. Zo zijn er tijdens het bezoek van de Logos Hope dames gestopt met het werk. Deze vrouwen worden opgevangen op de YWAM-basis, waar zij hulp krijgen bij traumaverwerking en het zoeken naar een baan of studie.

Opvullen van de leegte
Operatie Mobilisatie vraagt u mee te bidden dat bij de mensen in de seksindustrie Gods liefde de leegte opvult en dat voor hen een leven met God werkelijkheid wordt. Dank God voor de vrouwen die gestopt zijn met het werken als prostituee. Bid en dank voor iedereen die zich inzet voor de slachtoffers én klanten in de prostitutie, overal ter wereld.