20 tot 30 terreuraanslagen per week

0
53
Tijdens een bezoek aan Hebron om de veiligheidssituatie te beoordelen, zei minister Avigdor Lieberman van Defensie dat het Israëlische leger in de afgelopen maanden talloze terroristische aanslagen in Judea en Samaria heeft verijdeld.

Afbeelding: Minister van Defensie Liebermann en stafchef Eizenkot tijdens een bezoek aan Hebron (foto: Ariel Hermony/ministerie van Defensie)

Dankzij de intensieve anti-terreur activiteiten van het Israëlische leger, zijn in de afgelopen maanden tussen de 20 en 30 terroristische aanslagen verijdeld, vooral in de stad Hebron, verklaarde Lieberman.

Deze activiteiten zouden ook gebaseerd zijn op geavanceerde technologieën die door het leger worden ingezet om terroristische aanslagen te bestrijden, aldus Lieberman. ‘De veiligheidstroepen werken zeer hard om het Poerimfeest in rust te kunnen vieren,’ zei hij.

Twee jaar geleden was er voor het begin van de Poerimparade een steekpartij, waarbij twee Arabische terroristen een soldaat met een mes aanvielen, waarop een andere soldaat op de terroristen schoot waardoor er een stierf. De tweede terrorist raakte gewond en lag op de grond toen soldaat Elor Azaria kwam en hem doodschoot. In een van de meest controversiële rechtszaken werd hij vervolgens beschuldigd van doodslag en veroordeeld tot 14 maanden gevangenisstraf.

Vooral in de afgelopen drie jaar zijn Israëlische soldaten herhaaldelijk het doelwit geweest van mesaanvallen, met name voor de grot van Machpela.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)