Abbas verwelkomt vrijgelaten terrorist

0
74
Vorige week werd de terrorist Rajaei Haddad na twintig jaar vrijgelaten uit de gevangenis en in Oost-Jeruzalem feestelijk ontvangen door honderden mensen. Ook de Palestijnse leider Machmoud Abbas bereidde de terrorist een warme ontvangst.

Rajaei Haddad was betrokken bij de moord op de yeshiva-student Gabriel Hirschberg. Een vriend van het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. De aanslag vond plaats in november 1997 in de Hagaistraat in de Oude Stad van Jeruzalem, dezelfde straat waar gisteren een andere Israëli werd vermoord.

Abbas verwelkomde de terrorist van harte en zei dat de kwestie van de gevangenen een speciale plaats inneemt bij de prioriteiten van het Palestijnse leiderschap, met als doel alle gevangenen uit de gevangenissen van de ‘bezetting’ te bevrijden.

Als de partner voor vrede er zo uitziet, mag het ons niet verbazen dat ook vandaag nog Joden in de Hagaistraat in de Oude Stad van Jeruzalem worden vermoord door terroristen, vooral als daar een goed salaris voor wordt betaald.