Dochter klaagt PA aan voor moord op familie

0
42
Op 11 maart 2011 drongen twee terroristen laat op de avond door het veiligheidshek de nederzetting Itamar binnen, gingen het huis van de familie Fogel binnen en vermoordden op brute wijze de ouders Udi en Ruth, evenals drie van hun kinderen, Joav (11), Elad (4) en de enige 3 maanden oude baby Hadas. Ishai (2) en zijn broer Roi (8) overleefden de aanval.

Foto: Tali Ben Yishay, moeder van de vermoorde Ruth Fogel, voor een foto van de vermoorde familie (Archieffoto: Mirjam Alster/Flash90)

De oudste dochter, Tamar (toen 12) keerde pas laat terug van een bijeenkomst van haar jeugdbeweging, waar het gruwelijke beeld van haar vermoorde familie op haar wachtte. Samen met haar broers vluchtte ze naar de buren. De twee terroristen werden opgepakt en veroordeeld tot vijf keer levenslange gevangenisstraf.

Nu, zeven jaar later, hebben de nu negentienjarige Tamar Fogel en haar familie de Palestijnse Autoriteit en de PLO aangeklaagd voor een bedrag van 400 miljoen shekel (bijna 100 miljoen euro). Zij worden beschuldigd van het aanzetten tot geweld en het betalen van salarissen aan terroristen in de gevangenis.

‘Tot op heden ontvangen terroristen salarissen van de Palestijnse Autoriteit, wat tegen alle logica ingaat. Met deze aanklacht willen we een boodschap sturen namens iedereen die een menselijk hart heeft,’ zei de familie in een gesprek met de krant Yediot Achronot.

In de aanklacht staat onder andere: ‘De PLO en de Palestijnse Autoriteit wisten of hadden moeten weten, dat als zij een salaris betalen aan iedere terrorist die Joden vermoordt, als zij financiele steun verlenen aan degenen die de terroristen naar de plaats van het misdrijf rijden en aan degenen die hen bij de daad helpen, en die daarvoor gevangen zitten, dat dit leidt tot aanslagen en de moord op mensen, zoals in het geval van de familie Fogel.’

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)