Geen vrede door Palestijnse leiders

0
101
De toekomstige koning van Saoedi-Arabië, kroonprins Mohammed bin Salman, lijkt het Palestijnse leiderschap te zien als het grootste obstakel voor vrede in het Heilige Land. Hij zei dit vorige maand tijdens een ontmoeting met Joodse leiders in New York, meldde de Israëlische televisiezender Channel 10.

Mohammed bin Salem zou de Palestijnse Autoriteit hebben bekritiseerd omdat deze er niet in geslaagd is vrede te sluiten met Israël. ‘In de afgelopen 40 jaar heeft het Palestijnse leiderschap herhaaldelijk kansen gemist en alle aanbiedingen, die haar werden gedaan, afgewezen’, aldus de kroonprins. ‘Het is tijd dat de Palestijnen de aanbiedingen aannemen en ermee instemmen terug te keren naar de onderhandelingstafel. Zo niet, laat ze dan zwijgen en niet langer klagen.’

De opmerkingen van de kroonprins doen denken aan een beroemd citaat van de voormalige Israëlische diplomaat Abba Eban, die zei ‘De Palestijnen missen nooit de kans om een ​​kans te missen’.

Het bericht maakt ook duidelijk dat de gematigde Arabische wereld zijn geduld met het Palestijnse leiderschap aan het verliezen is en de ‘Palestijnse kwestie’ niet langer als een centraal punt op de Arabische agenda ziet.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)