Ik zorg meer voor de Palestijnen dan hun leiders

0
80
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vorige week een video gepost, waarin hij beweerde dat Israël meer voor de Palestijnen zorgt dan hun eigen leiders doen. In zijn toespraak vraagt Netanyahu de kijkers om zich voor te stellen hoe de situatie in de regio zou zijn als de regerende Palestijnse facties de grote hoeveelheid geld, die zij uit het buitenland ontvangen, zouden gebruiken om het leven van de inwoners te verbeteren, in plaats van er een oorlog mee te financieren.

Hieronder een vertaling van zijn toespraak:

Ik ga nu iets zeggen dat sommigen van jullie niet zullen geloven. Maar ik ga het toch zeggen, want het is waar.
Ik, de premier van Israël, zorg meer voor de Palestijnen dan hun eigen leiders. Israël zorgt meer voor de Palestijnen dan hun eigen leiders. Dat klinkt ongelooflijk, nietwaar?

Maar overweeg het volgende: Een paar dagen geleden vernam de wereld dat Hamas, de terroristische organisatie die de Gazastrook regeert, miljoenen dollars stal van humanitaire organisaties zoals World Vision en de Verenigde Naties.
Onschuldige en verarmde Palestijnen werd vitale steun ontzegd, afkomstig van landen over de hele wereld.
Hamas gebruikte dit gestolen geld om een oorlogsmachine te bouwen om Joden te vermoorden.
Ik wil dat je daarover nadenkt. Laat dat even bezinken.
Hamas stal noodzakelijke steun voor Palestijnse kinderen, zodat ze onze kinderen konden doden.

Dus vraag ik u – wie zorgt er meer voor de Palestijnen?
Israël, dat het transport van humanitaire hulp naar Gaza mogelijk maakt, elke dag?
Of Hamas, dat Palestijnse kinderen van diezelfde hulp berooft?
Israël, dat gewonde Palestijnen uit Gaza in zijn ziekenhuizen behandelt?
Of Hamas, dat verhindert dat gewonde Palestijnen hulp krijgen?

Stel je eens voor, stel je nu eens voor, waar we allemaal zouden zijn als de Palestijnse leiders net zo hun best zouden doen om hun eigen volk te helpen, als ze hun best doen om ons volk te schaden. Het Palestijnse volk verdient beter.

En vandaag spreek ik mijn diepste medeleven uit met de onschuldige Palestijnen, en die goedwillende landen die gul geld hebben gedoneerd om hen te helpen. Het cynisme en de wreedheid van Hamas kwetst ons allemaal. Het kwetst de vrede.