Iran: klaar om Israël aan te vallen

0
88
Een Iraanse brigadegeneraal waarschuwde dit weekeinde dat de Islamitische Republiek gereed is Israël op elk moment aan te vallen. Indien Israël zich blijft bemoeien met Iran’s pogingen om een stevige militaire voet aan de grond te krijgen in Syrië, dan krijgt de Joodse Staat te maken met overweldigende vergeldingsacties.

Afbeelding: De Israëlische luchtverdediging is op hoog alarm na de bedreigingen van Iran. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Het Iraanse persbureau Mehr citeerde wat brigade­generaal Hossein Salami, opperbevelhebber van de revolutionaire garde, tijdens een bijeenkomst in Teheran heeft gezegd: ‘Onze vingers zijn aan de trekker en de raketten staan klaar om te lanceren, op elk moment dat de vijand iets tegen ons wil beginnen, zullen we die lanceren. We hebben methoden geleerd om onze vijanden te overwinnen. We kunnen de vitale belangen van onze vijanden treffen waar we maar willen.’

De generaal verwees naar de recente bomaanslag op een door Iran gecontroleerde luchtmachtbasis in Centraal-Syrië. Terwijl Israël zijn beleid van dubbelzinnigheid handhaafde, maakten Rusland en de Verenigde Staten allebei bekend dat Jeruzalem achter de verwoestende aanval zat.

Israël heeft herhaaldelijk verklaard dat het onaanvaardbaar is dat Iran een permanente militaire aanwezigheid heeft die zo dicht bij zijn eigen grenzen ligt, een nauwelijks verhulde dreiging dat elke poging om bases in Syrië te vestigen op dezelfde manier met sterk militaire geweld zal worden beantwoord.

Niemand verwacht dat Iran daadwerkelijk zal stoppen met het opbouwen van zijn militaire aanwezigheid in Syrië, dus de vraag is nu, op welk moment maakt Teheran zijn eigen dreigementen waar om represailles te nemen?