Israel behoedt Europa voor gevaar ISIS

0
53
De afgelopen periode is duidelijk geworden dat Israёl meehelpt om te voorkomen dat Europese Jihadisten meer terreur aanslagen gaan plegen in de EU landen en om te voorkomen dat ISIS een nieuw kalifaat opzet in Egypte.

Dit artikel wordt u aangeboden door Christenen voor Israel!

Het gaat daarbij om leden van Islamitische Staat die na de nederlaag van de barbaarse terreurgroep in Syriё en Irak terug willen keren naar hun land van herkomst in Europa of naar de Sinaї woestijn vluchten om het locale ISIS filiaal Wilayat Sinaї te versterken.
De Israёlische veiligheidsdiensten zijn uitermate succesvol geweest in het voorkomen van ISIS aanslagen op de Joodse staat en hebben regelmatig Arabieren gearresteerd die van plan waren om Joden te doden via terreur.

Bloedbad
Vorige week maakte de Israёlische veiligheidsdienst Shin Beth bekend dat men in december vorig jaar een 26-jarige Arabier had gearresteerd die probeerde om andere Arabieren te werven voor ISIS’ Israёlische divisie.

De inwoner van de Israёlische Arabische stad Taibe had tevergeefs geprobeerd om een M-16 geweer te kopen waarmee hij het eerste grote ISIS-bloedbad in Israёl had willen aanrichten.

Op maandag maakten Israёlische media melding van een andere grote operatie tegen Israёlische Arabieren die in vergevorderd stadium van voorbereidingen op terreuraanslagen waren. De politie in noord-Israёl legde tijdens die operatie onder andere beslag op 21 geweren, 34 pistolen, 14 handgranaten, een anti-tank raket en een mortier.

Luchtaanvallen
Op zaterdag onthulde de New York Times (NYT) dat Israёl ook Egypte meehelpt om het gevaar dat het ISIS filiaal Wilayat Sinai vormt voor beide landen, te beteugelen.
De Israёlische luchtmacht heeft al 100 acties uitgevoerd tegen Wilayat Sinaї, volgens anonieme Amerikaanse functionarissen die werden geїnterviewd door de Times. Het zou gaan om luchtaanvallen met gevechtsvliegtuigen, helikopters en onbemande vliegtuigen schreef NYT.

Netanyahu
Het bericht bevestigde wat premier Benjamin Netanyahu vorige maand zei tijdens een ontmoeting met NAVO-ambassadeurs in Israёl. De Israёlische leider zei tijdens die ontmoeting dat Israёl op “vele manieren” Egypte meehelpt om te voorkomen dat ISIS een nieuw kalifaat opzet in de Sinaї.

Egypte ontkende de inhoud van het NYT artikel onmiddellijk en beweerde dat het Egyptische leger goed in staat was om alleen het ISIS-probleem in de Sinaї woestijn onder de knie te krijgen. Het is echter algemeen bekend dat president el-Sisi en Netanyahu regelmatig telefonisch contact hebben over de samenwerking tegen het zich verder ontwikkelende ISIS-gevaar vanuit Sinaї.

Israёlische militaire experts zeggen bovendien dat het Egyptische leger totaal verkeerde taktieken gebruikt tegen Wilayat Sinai en niet beschikt over de ultra-moderne middelen die de IDF tot haar beschikking heeft in de strijd tegen ‘terreur’.

Europa
De Spiegel in Duitsland onthulde afgelopen weekend dat Israёl ook een voorname rol speelt in het voorkomen van nieuwe ISIS-terreur aanslagen op Europese steden. De Joodse staat is lid van een 21-landen tellende coalitie die de bewegingen van de overgebleven ISIS-leden in Syriё en Irak nauwlettend volgt, aldus Der Spiegel. De nieuwe anti-terreur operatie draagt de naam “Gallant Phoenix” en wordt gecoöridneerd door de VS in het centrale commando centrum in Amman, Jordaniё.

Tijdens zijn ontmoeting met de NAVO ambassadeurs zei premier Netanyahu vorige maand dat Israёlische veiligheidsdiensten een belangrijke rol speelden in het voorkomen van de terugkeer van ISIS terroristen naar Europese landen.

Vliegtuigen als wapen
Netanyahu onthulde toen ook nog iets anders. De Israёlische premier zei dat Israёlische veiligheidsdiensten hadden voorkomen dat gekaapte burgervliegtuigen als wapen zouden worden gebruikt tegen Europese hoofdsteden. Het was de meest duidelijke aanwijzing tot nu toe  dat Israёl een Europese versie van de Al-Qaida aanval op de VS op 9 september 2001 had weten te voorkomen.

Er zijn wereldwijd ongeveer 40.000 ISIS-leden die op de één of andere manier hebben bijgedragen aan de stichting van het ‘kalifaat’ in Syriё en Irak en die meehielpen de ideologie van Islamitische Staat te verspreiden.

Verslagen
ISIS werd officieel ‘verslagen’ verklaard aan het eind van 2017 toen circa 95 procent van het ‘kalifaat’ was heroverd door verschillende coalities en de hoofdstad Raqqa in Syriё in handen viel van de Syrian Democratic Forces, een door de VS gesponsorde strijdmacht die voornamelijk uit Koerden bestaat.

De Jihadistische ideologie van de organisatie blijft zich echter verspreiden, met name in Aziё en Afrika waar lokale ISIS filialen vorig jaar al diverse grote aanslagen pleegden die aan honderden mensen het leven kostten.

De Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat zei vorige week in een interview met Fox News dat ook de Palestijnen zich in toenemende mate aangetrokken voelen tot ISIS en andere Jihadistische groepen zoals Al Qaeda.

Erekat weet dit aan de nieuwe Amerikaanse politiek vis a vis de Palestijnen en het korten van financiёle hulp aan de PA en UNRWA, de VN organisatie die al sinds 1948 voor de Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen zorgt.