Israël bereidt zich voor op oorlog in noorden

0
54
Een belangrijke Israëlische generaal en lid van Knesset zegt dat recente botsingen met Iraanse en andere strijdkrachten in Syrië erop wijzen dat oorlog in het noorden van Israël slechts een kwestie van tijd is.

In een interview met Arutz Sheva radio zei Majoor-Generaal (res.) Eyal Ben-Re’uven, die ook Knessetlid is voor de Zionistische Unie (Arbeidspartij) en lid van de Commissie Buitenlandse Zaken en Defensie:

‘Het gaat er nu om, dat er geen scheiding zit tussen de Iraanse infiltratie en Israëls terechte uitspraak, dat er geen landgrens zal zijn tussen Israël en Iran. Het volk dat in deze situatie de ‘rem’ zouden moeten zijn, waren de Russen, waarvan de vliegtuigen momenteel Syrische burgers in Damascus afslachten. De Russen doen hun werk niet en de Amerikanen zijn helaas niet in het gebied en zeggen nauwelijks iets. Dus als de situatie blijft zoals die is, zijn we op weg naar een nieuwe grootschalige oorlog in het noorden van Israël. Ik bid dat ik het bij het verkeerde eind heb.’

‘De explosieve situatie wordt alleen maar erger, omdat Israël, volgens buitenlandse bronnen, niet stilzit en afwacht, en de dingen gebeuren.

‘Het is belangrijk dat het Israëlische volk de situatie begrijpt. Het volk moet het voorbeeld van de IDF volgen en de IDF doet zijn werk en bereidt zich voor op alle mogelijkheden’.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)