Israël op 11e plaats gelukkigste landen

0
64
Het World Happiness Report, dat landen rangschikt op basis van criteria als bruto binnenlands product, maatschappelijke ondersteuning, gezonde levensverwachting, sociale vrijheid, vrijgevigheid en de aanwezigheid van corruptie, heeft Israël opnieuw op de elfde plaats gezet. Daarmee is Israël, net als vorig jaar, een van de elf gelukkigste landen ter wereld.

Een van de redenen voor de hoge rating van Israël is zijn relatief hoge levensstandaard. In het OESO-verslag van 2018 werd bijvoorbeeld verwezen naar het ‘voorzichtige’ begrotingsbeleid van Israël en de relatief lage en afnemende overheidsschuld, en werd onderstreept dat de gemiddelde levensstandaard dankzij de hogere werkgelegenheidscijfers verbetert.

Als gevolg daarvan is de algemene tevredenheid van het Israëlische publiek over hun leven hoog in vergelijking met de andere 34 OESO-landen.

Op de lijst van gelukkigste landen staat nu Finland aan top, dat Noorwegen naar de tweede plaats heeft verdrongen. Vorig jaar eindigde Finland nog op de 5e plaats. Andere landen in de top 10 zijn: Denemarken, IJsland, Zwitserland, Nederland (6), Canada, Nieuw-Zeeland, Zweden en Australië. De Verenigde Staten werden 18e, gevolgd door Groot-Brittannië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)