Israel waarschuwt Hamas

0
89
Ongeveer twee weken geleden blies de IDF (Israel Defense Forces) een aanvalstunnel op, die van Gaza naar zuidelijk Israël liep. Bij de operatie werden vijftien strijders van Hamas en Islamitische Jihad gedood. Beide groepen zwoeren represailles te nemen tegen de Joodse Staat.

Archieffoto van IDF-soldaten die een terreurtunnel in Gaza ontdekken (Foto: IDF-woordvoerder).

Zaterdag bracht het IDF een Arabisch-talige video uit waarin het waarschuwde dat dat een zeer slecht idee zou zijn.

Majoor-generaal Yoav Mordechai, coördinator voor activiteiten van de regering in de ‘gebieden (COGAT), verklaarde in het Arabisch:’Israël heeft een terreurtunnel opgeblazen op Israëlisch grondgebied na kennis te hebben genomen van de inspanningen van de Islamitische Jihad. Jullie spelen met vuur ten koste van de inwoners van de Gazastrook. Elke aanval van de Islamitische Jihad zal een krachtige reactie uitlokken, niet alleen tegen hen, maar ook tegen Hamas. Wij waarschuwen de leiding van de Islamitische Jihad in Damascus om voorzichtig te zijn en de situatie onder controle te houden”.

Zondag reageerde de Islamitische Jihad en zei, dat ze deze video neerkomt op een oorlogsverklaring en dat ‘de zionisten de wapenstilstand van 2014 verbroken’ zouden hebben. Op dezelfde dag zei ook een hoge officier van de terreurorganisatie, dat ze nu geen andere keus hebben dan Israël te ‘bestraffen’ voor het doden van de terroristen.