Israëli’s vrezen Kim Jong-Un

0
160
Volgens een recent onderzoek neigen Israëli’s, meer dan inwoners van andere landen ertoe, om reizen naar Zuid-Korea te vermijden in een tijd van escalerende bedreigingen vanuit Noord-Korea. Misschien komt het omdat ze zelf aan zoveel conflicten zijn blootgesteld.

Uit de enquête die werd gehouden door de wereldwijde hotelboekingsorganisatie Hotels Combined, bleek dat 33 procent van de Israëli’s reisplannen naar Zuid-Korea onder de huidige omstandigheden zou annuleren of vermijden. Israël heeft hartelijke betrekkingen met Zuid-Korea en veel Israëli’s reizen erheen, zowel voor zaken als voor hun plezier.

Het aantal bezoekers vanuit de naburige landen in het Midden-Oosten naar Zuid-Korea is de afgelopen maanden met 31 procent gedaald. Ter vergelijking: 17 procent van de Japanners was minder geneigd Zuid-Korea te bezoeken.

Lokale reisdeskundige Eyal Segal sprak met het dagblad Yisrael Hayom over de reden, waarom vooral de Israëli’s zo bang zijn voor Kim Jong-Un en zijn regime: ‘Wanneer ze reizen, willen ze ver weg blijven van conflictgebieden. Zuid-Korea heeft grote bedragen geïnvesteerd in het stimuleren van het toerisme, ook onder Israëli’s, en het programma was succesvol, althans tot de afgelopen maanden waarin deze toename stopte.’ Segal heeft er vertrouwen in dat de Israëli’s, zodra de Koreaanse crisis afneemt, weer naar het schiereiland zullen trekken.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)