Meer vrees voor oorlog

0
82
De Israëlische Arutz Sheva radio meldde maandag, dat de regering van premier Benjamin Netanyahu Rusland een duidelijke boodschap had gestuurd, dat het zijn geavanceerde S-300 lucht­verdedigings­systeem niet aan het Syrische regime moet verkopen.

Dit nadat Moskou naar verluidt zijn besluit, om de S-300 niet aan Damascus te verkopen, had heroverwogen na een gezamenlijke Amerikaans-Brits-Franse luchtaanval van dit weekend op Syrië. De Israëlische waarschuwing is een duidelijke aanwijzing dat het van plan is Syrië te blijven bombarderen, ondanks dreigementen uit Iran.

Rusland probeert de Syrische dictator Bashar Assad te helpen aan de macht te blijven, en Israëlische, Amerikaanse en andere westerse luchtaanvallen zijn in de eerste plaats gericht geweest tegen troepen die loyaal zijn aan zijn regime en aan dat van zijn Iraanse en Hezbollah-bondgenoten.

Israëls waarschuwing aan Rusland, en de mogelijkheid dat Rusland Syrië hoe dan ook zal voorzien van geavanceerde luchtverdediging, heeft de bezorgdheid doen toenemen dat de regio, en misschien de wereld, aan de vooravond staat van een grote totale oorlog.